I våras skickade vi vår duktiga kock och souschef Anders på köksmästarutbildning hos Restaurangakademien i Stockholm. Anders har arbetat hos oss i över 2 år nu och sedan mitten av maj i år så kan han alltså även titulera sig som köksmästare. Så fort Anders avslutade sin utbildning så blev han uthyrd på ett långtidsuppdrag som köksmästare hos en utav våra kunder i centrala Stockholm.
Vi träffade Anders under utbildningen och passade på att ställa honom några frågor:
Hej Anders, hur går det på utbildningen?
– Utbildningen går bra!
Vad tar du med dig från utbildningen?
– Många nya kunskaper och verktyg för att lyckas som kökschef
Hur länge har du varit i branschen och varför blev du kock?
– Jag har jobbat som kock i 20 år och jag valde kockyrket för att mat alltid har intresserat mig. Det är ett kreativt jobb på många sätt
Varför valde du att börja arbeta med RA?
– Jag hade hört att RA var en bra arbetsgivare från flera håll och jag såg det som en utmaning att vara på flera ställen med olika situationer
Vilka är fördelarna med att jobba hos oss?
– Det finns en väldigt stor flexibilitet och det är väldigt utvecklande att få vara på så många bra ställen
Vad gjorde du innan RA?
– Jag har jobbat runt en del men innan RA jobbade jag på Sigtuna Stadshotell
Bäst mat i Stockholm hittar du var?
– Frantzén
Vilket hotell bor du helst på i Stockholm?
– At Six
Bästa matminnet alla kategorier?
-Det var när jag var och åt hos Alain Ducasse i New York på Essex House
Gaslåga eller grill?
– Gas
Gastronomisk förebild (Förutom Douglas på kontoret)?
– Alain Ducasse
Vilka tips kan ge ungdomar som vill börja jobba i kök?
– Bara vara lyhörd och ta åt sig av alla kunskaper som erbjuds och jobba hårt
Vilket är det hittills roligaste uppdrag med RA? (ok att svara med kunds namn etc)
– Det är alla uppdrag jag har haft på hotell At Six
Bilderna är Anders privata från utbildningen.
Vi önskar Anders stort lycka till i den nya rollen som köksmästare!