Varje år tävlas det bland tredjeårseleverna från landets restaurangskolor. Deltagarna får skicka in sina recept till en jury som väljer ut sex finalister. På själva tävlingsdagen ska alla skapa varsin rätt utifrån en korg med bestämda råvaror, i år innehållande bland annat kyckling, jordärtskocka och potatis. Årets tävling tog självfallet plats på GastroNord inför en stor publik och en välkänd jury.
Finalister: Frida Forsén, Henrik Wahlberg, Emelie Johansson, Emmy Jacobsson, Niclas Johnsén och Sebastian Lopez
Tävlingsledare: Ulrika Brydling
Jury: Stefano Catenacci, Tom Sjöstedt, Adam Dahlberg, Emma Erlandsson och Max Westerlund Inazawa
Vinnare: Emelie Johansson med rätten ramslökbakat kycklingbröst, sylta på kycklingfilé, friterat potatis- och jordärtskocksstomp, picklad morot, rostad jordärtskocka och en ostkräm med smak av kyckling och ramslök.